Wednesday, May 15, 2013

Trip ke terengganu..

 storyatasawan.blospot.com//follow/

Cuti Semester yang panjang dah start sejak bulan lepas. Tapi cuti xbermakna cuti, 10 days after plak aku kene pergi Ganu atas ajakan pensyarah sebab aku terpilih untuk ikuti bengkel lukisan untuk students STPM di Kem Kembara,Setiu,Terengganu.

Kena jadi Fasi. So, aku pk pk pk why not pergi daripada dok rumah xbuat apa..so dari kl-Terengganu..
Masa tu pilihan raya tau so memang keliling negeri tu penuh bendera2 parti buat sculpture kete kebal la, roket la mcm2.haha xsempat nk snap coz pokcik bawok lajuu..

sampai-sampai je ke homestay..kami disambut oleh Cikgu Saini,dia cikgu seni yg sangaaaat lah sporting.. rupa2nya dia tgah amik pHD skg..walaweeeyyy...pelik jugak nape xjadi lecturer? die ckp dia tak minat.dia selesa jadi cikgu biasa..n sebab2 lain aku xpasti la ape...


tu chalet yang aku duduk dgn zatey. klasik tak?


pantai memanggil-manggil..sat naa ada briefing....

storyatasawan@blogspot.com
       
e'eyh...ada si comel tgah usyar shaye....
tour guide kot..maybe jugak pengawal pantai.....kawaii :3


huaaah....breathtaking.......
mcm menang baucer percutian selepas berhempas pulas dari semester yang menggila..

storyatasawan@blogspot.com

bersihnyaaaaa.......berlari-lari anak best jugak ni sambil nyanyi lagu
 "di tepi pantai yang indah...tarakuchachacha...." 
errwwwww....



once i TERstep on them . 'crack' sound happened...feels like i'm gonna to cry.. ssSORRY!! 

                           
Effy kemetot..he's joining me with the rest..
(sedar tak sedar dah gelap pon..)

berkampung 3hari 2 malam..1st night ceramah..2nd night karaoke..(diorang2 tu je join)
on the next day..

storyatasawan@blogspot.com

antara aktiviti melukis still-life drawing..lukis benda di sekelling pantai.


setiap petang ada sukaneka..tengah2 baju putih tu pensyarah kami, En.Sarman. macam student jugakkan? huhu comel2 je orangnya..


meow ni pulak ketua chef..sebab dia selalu ada kat dewan makan.(makan semuanya pelajar2 yang masak sendiri tau..bagusnya.)
nampak tak jari-jari meow tu ade berapa? dia ade 6 jari tau..kaki depan n belakang.

-close up-
                           

aku xtau nama game ni ape tapi aku panggil dia bola bulat yang besar je. (tak komersial langsung..sorry lah kepada pencipta bola ni) alaa yang orang duduk dalam dia tu main atas air golek2 mcm hamster.. pehhh penat jahh habis lanyak dah masing2 kena dalam ni.. best sgt ..first time try :D


*Sekian itu saja...terima kasih kepada pihak SMK Menerong, Terengganu kerana sudi  menerima kami   untuk bengkel lukisan ni..esoknya pulak diorang dan-dan ada exam seni gudluck semua.harap apa yang diajar dapat diguna dalam lukisan. 

3 comments:

  1. Replies
    1. best sgt.. sesuai kalau holiday dgn family :3 privacy..hehe

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete